2020. október 25., vasárnap

EXKLUZÍV! Teahibiszkusz magok - AKCIÓ! - Jelenlegi ára: 295 Ft

Név: Roselle; Szudáni hibiszkusz, Teahibiszkusz
A licit 5 db magra vonatkozik.
Leírás:
Fásodó szárú, 1– 2, 5 m magasra növő cserje. Felálló szára alul erősen elágazik; pirosas– bordó hajtásai is felállók. 7, 5– 12 cm hosszú, keskeny levelei magánosan állnak. A levelek alul tojásdad alakúak ép szélűek, feljebb a száron háromkaréjúakká válnak. Tölcsér alakú, jellemzően sápadt sárga virágai legfeljebb 10 cm szélesre nyílnak; a torkuk mélybordó. Piros csészelevelei a sárga szirmok lehullása után megvastagodnak. Toktermését körbeveszi a csésze. A gyümölcs lényegében a növény magtokja a húsos virágkelyhekben. Ezek a fényes piros tokok mintegy 3, 5 cm-esek.
A növény minden része ehető. A gyümölcsöt a karibi térségben vízben főzik, hogy üdítő, áfonyaszínű teát nyerjenek belőle. Ugyanitt sörrel kombinálva is forgalomazzák. Használják még:
salátákban,
lekvárokban (ilyen a híres jamaicai Rosella jam),
mártásokban,
levesekben,
italokban,
egyes indiai fűszerkeverékekben,
csemegeuborkák, gyümölcslepények, pudingok, szirupok és borok ízesítéséhez.
A szárított és porított rosellát íze és színe miatt gyógyteákhoz adják; ilyen tea például a Red Zinger. Virágai is ehetőek, ízük a citrusfélékére emlékeztet. Leveleinek íze a rebarbaráéra emlékeztet: salátákban és currybe adagolják őket. A nagy tápértékű magok sütve a legfinomabbak, vagy őrölten liszt helyett sütéshez használhatjuk őket. Szudánban a magokat erjesztik és „ furundu” néven húshelyettesítőként használják.
Feltételek:
A szállítás a vevő költségén postai úton oldható meg.
Kérlek, a licit lezárulta után 3 napon belül vedd fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztethessünk a fizetés és a szállítás módjáról.
NÉZD MEG A TÖBBI TERMÉKEMET IS! ÉRDEMES!
KÉRÉSRE TERMÉKEIMBŐL MEGÁLLAPODÁS SZERINT SZEMÉLYRE SZABOTT FIX ÁRAS CSOMAGOT ÁLLÍTOK ÖSSZE!
Kellemes licitálást!

Jelenlegi ára: 295 Ft
Az aukció vége: 2020-10-26 09:49 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése